DJIzien #18 verschenen

Deze hoofdrubriek bevat 6 rubrieken:

De nieuwe DJIzien is verschenen. DJIzien is het online relatiemagazine van de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI). Ketenpartners en andere relaties kunnen hierin lezen over ontwikkelingen bij DJI en samenwerking in de strafrechtketen.

Bajesbroeder Rik
Zo staat er in deze editie een interview met bajesbroeder Rik. Rik is verpleegkundige in het Justitieel Centrum voor Somatische Zorg en onderhoudt een populaire Facebookpagina over zijn werk. In DJIzien vertelt hij waarom hij zo actief is op social media.
Terug in de maatschappij
Ook een verhaal over ForFACT in Almere. Dit multidisciplinaire team begeleidt ex-gedetineerden en ex-tbs’ers bij hun terugkeer in de maatschappij. Deze mensen hebben vaak jarenlang vastgezeten en moeten bij de eenvoudigste handelingen ondersteund worden. Bijzonder aan ForFACT is dat de voormalige justitiabelen altijd een beroep op de medewerkers van dit team mogen blijven doen. In DJIzien vertellen ze waarom dat zo goed werkt.

Vrouwen in detentie
Ook de moeite waard: het verhaal over de verschillen tussen mannen en vrouwen in detentie. Die laatste groep maakt slechts 7,5 procent van alle gedetineerden uit. Toch vragen ze om een heel eigen benadering, want de verschillen tussen mannen en vrouwen in detentie zijn groot. Een symposium hierover vindt plaats op 8 maart, Internationale Vrouwendag.
Nog veel meer
Verder nog in DJIzien: een column van minister Sander Dekker over het wetsvoorstel dat hij onlangs naar de Tweede Kamer stuurde, een verhaal over de rol van ouders bij jeugdige delinquenten en het succes van de coldcasekalender die in de gevangenissen verspreid wordt.

DJIzien lezen?
Het is slechts een greep uit de artikelen die deze keer in DJIzien staan. Alle artikelen uit DJIzien kun je gemakkelijk onder de aandacht van collega’s en relaties brengen via de deelknoppen voor Facebook, Twitter en LinkedIn.

DJIzien lees je hier. Wil je een gratis abonnement? Via abonneren.rijksoverheid.nl kun je je abonneren op ons relatiemagazine.