Eerste aanhouding bezoeker met smokkelwaar in PI Krimpen

Deze hoofdrubriek bevat 6 rubrieken:

In de Penitentiaire Inrichting (PI) Krimpen is afgelopen woensdag een bezoeker aangehouden op grond van de nieuwe wet strafbaarstelling binnenbrengen verboden voorwerpen die per 1 november is ingegaan.

De betrokkene is aangehouden vanwege het binnenbrengen van een mobiele telefoon. Bij binnenkomst in de gevangenis ging het detectiepoortje af bij de toegangscontrole. De bezoeker gaf aan dat dit kwam omdat hij/zij een kunstknie zou hebben. Personeel heeft vervolgens verder gecontroleerd met de handdetectie. Daarbij is er een telefoon aangetroffen die vastgeplakt was op het been. De bezoeker is aangehouden en in een aparte ruimte geplaatst. Daarna is de bezoeker overgedragen aan de politie en meegenomen naar het bureau.

Informatie over de nieuwe wet

In de nieuwe wet gaat het om voorwerpen die op zichzelf legaal zijn buiten de muren maar waarvan het bezit in de inrichting verboden is. Bijvoorbeeld mobiele telefoons of gereedschap. Het gebruik van deze voorwerpen is onwenselijk omdat dit de orde en veiligheid in de inrichting in gevaar kan brengen, gedetineerden hiermee hun criminele zaakjes kunnen voortzetten of contact kunnen opnemen met slachtoffers. Personen die proberen verboden spullen binnen te smokkelen riskeren een celstraf van maximaal 6 maanden, waarmee een afschrikwekkende werking is beoogd.

Op de bezoekerspagina van dji.nl is de lijst met verboden voorwerpen na te slaan. Voor meer informatie zie de pagina ' Contrabande' op dji.nl.