Ernstige agressie van een gedetineerde tegen medewerker PPC Zwolle

Deze hoofdrubriek bevat 6 rubrieken:

Op 29 december heeft er een ernstig incident plaatsgevonden in het PPC (Penitentiair Psychiatrisch Centrum) in PI Zwolle.

Een medewerker van het PPC is door een gedetineerde in de recreatieruimte met braadvet overgoten. Het personeelslid liep hierdoor 1e en 2e graads brandwonden op in het gezicht, oren, nek en schouders en moest in het ziekenhuis worden behandeld.

De gedetineerde was bezig met het bereiden van vlees en gooide zonder aanleiding de inhoud van de pan over het personeelslid. De medewerker stond op dat moment met de rug naar de gedetineerde gekeerd. Onmiddellijk is er door collega’s handelend opgetreden en is het personeelslid om te koelen direct onder de douche geplaatst alvorens naar het ziekenhuis te worden overgebracht. Er is vanuit de PI zorg een aandacht voor het getroffen personeelslid dat na behandeling in het ziekenhuis weer naar huis mocht.

Geweld en agressie tegen ons personeel wordt niet getolereerd. De gedetineerde is gesanctioneerd met 14 dagen verblijf in een isoleercel. Tevens wordt door de Pl aangifte gedaan bij de politie.