Medewerker PI Krimpen mishandeld door gedetineerde

Deze hoofdrubriek bevat 6 rubrieken:

Op 13 augustus vond in de Penitentiaire Inrichting Krimpen aan den IJssel een incident plaats. Een gedetineerde sloeg en schopte een penitentiair inrichtingsmedewerker. De medewerker was korte tijd bewusteloos.

Aanleiding voor het incident was onenigheid tussen gedetineerden op een afdeling. Een medewerker verzocht twee gedetineerden naar hun cel te gaan om de rust op de afdeling terug te laten keren. Eén gedetineerde weigerde dit en sloeg onverwacht de medewerker, die hierdoor met zijn hoofd tegen de metalen deur viel en het bewustzijn verloor. Vervolgens schopte de gedetineerde de op dat moment weerloze medewerker meermalen. Toegesnelde mede-gedetineerden hebben de medewerker direct geholpen en ontzet. Eén van hen drukte de alarmknop in, waarop overig personeel snel ter plaatse was om hulp te bieden en een veilige situatie te creëren.

Geweld en agressie tegen hulpverleners en medewerkers met een publieke taak wordt niet getolereerd. Dit geldt ook voor ons personeel. Van dit incident is aangifte gedaan bij de politie Rotterdam. De gedetineerde is in de isoleercel geplaatst, dezelfde dag opgehaald door de politie en aangehouden voor deze zaak. De medewerker is door een arts onderzocht en behandeld. Hij maakt het naar omstandigheden goed. PI Krimpen zorgt voor nazorg voor de betrokken medewerker en de collega’s.