Recordopbrengst bij spinningsmarathon

Deze hoofdrubriek bevat 6 rubrieken:

Afgelopen weekend deden gedetineerden, medewerkers en andere enthousiastelingen in drie vrouwengevangenissen mee aan een spinningsmarathon voor Pink Ribbon. Deze actie heeft € 26.385,- opgebracht voor de organisatie die zich sterk maakt voor onderzoek naar borstkanker.

De spinningsmarathon in de vrouwengevangenissen was verspreid over drie dagen. Penitentiaire inrichting (PI) Ter Peel trapte op vrijdag 25 oktober af. PI Zwolle nam daarna het stokje over. Vanaf zaterdagmiddag gingen gedetineerde dames, medewerkers en andere enthousiastelingen in PI Nieuwersluis 24 uur op de trappers staan om geld te verdienen voor Pink Ribbon. Zondagmiddag 27 oktober werd bekend dat deze spinningsmarathon 26.385 euro heeft opgebracht. In voorgaande jaren werd nog niet eerder zoveel geld opgehaald voor Pink Ribbon binnen de gevangenismuren.


Vestigingsdirecteur Harry Versteeg zat zelf ook een paar uur op de fiets en genoot van de sfeer. “Het is zo mooi om te zien dat iedereen belangeloos meewerkt. Van leveranciers tot zakenrelaties en van mensen uit de buurt tot groepen medewerkers. Iedereen helpt mee in de vorm van diensten, stapt op de fiets of trekt de portemonnee. Ook gedetineerden doneren dat wat ze kunnen missen”. Ook Monique Schippers, directeur gevangeniswezen en vreemdelingenbewaring fietste samen met de burgemeester van Zwolle. Monique stapte voldaan van de fiets en zei: “Dat was geweldig! Hulde aan dit initiatief en de mensen die dit mogelijk hebben gemaakt. En hulde aan de gedetineerde vrouwen die op deze manier graag hun positieve bijdrage willen leveren.”


De organisatie kijkt terug op een prachtig evenement en is blij met het resultaat. Projectleider Kees Elbertse laat weten er kippenvel van te krijgen dat er wederom een record is gehaald. “Het zijn een hoop euro’s bij elkaar”. Kees is trots om dit gedoneerde bedrag in zijn geheel aan Pink Ribbon te kunnen overhandigen. “Daar deden we het uiteindelijk allemaal voor”.