Spinningmarathon voor Pink Ribbon in vrouwengevangenissen

Deze hoofdrubriek bevat 6 rubrieken:

Gedetineerde vrouwen in de penitentiaire inrichtingen (PI) van Nederland gaan samen met personeelsleden fietsen voor het goede doel. Dit doen ze binnen de bajesmuren van de vrouwengevangenissen Nieuwersluis, Ter Peel en Zwolle. De opbrengst komt ten goede aan Pink Ribbon.

Op dit moment hebben al verschillende gedetineerde dames zich aangemeld voor een plekje op één van de hometrainers. Samen met personeelsleden van de gevangenissen gaan ze zich in het zweet werken om geld in te zamelen voor Pink Ribbon. Deze organisatie maakt zich sterk voor borstkankeronderzoek. Diverse bedrijven hebben al een donatie toegezegd voor de sportieve vrouwelijke gedetineerden en medewerkers. Ook medewerkers en hun relaties trekken de portemonnee.

De spinningmarathon in de vrouwengevangenissen is verspreid over drie dagen. Op vrijdag 25 oktober trappen ze af in Ter Peel. Hier wordt gefietst van 09.00 tot 17.00 uur. PI Zwolle neemt de volgende dag het stokje over. Gedetineerde dames en medewerkers gaan tussen 09.00 en 13.00 uur op de trappers staan om geld te verdienen voor Pink Ribbon. In PI Nieuwersluis wordt vanaf zaterdagmiddag 26 oktober om 14.00 uur 24 uur lang gefietst voor het goede doel. Op zondagmiddag is daar ook de gezamenlike afsluiting en wordt het totaalbedrag bekend gemaakt.

Monique Schippers, directeur Gevangeniswezen en Vreemdelingenbewaring, stapt zelf ook op de fiets. “Met liefde en overtuiging fiets ik mee om de ziekte die zoveel vrouwen treft, samen de wereld uit te helpen.” zo laat Monique weten. “Ook is het geweldig dat de gedetineerde vrouwen iets terug kunnen doen voor de maatschappij en fietsen voor het goede doel. Zij waarderen het heel erg dat ze op deze manier hun steentje mogen bijdragen.”

Het is de derde keer dat de marathon wordt georganiseerd, maar nu grootser dan eerdere edities. Dit jaar doen alle vrouwengevangenissen mee, namelijk Ter Peel, Zwolle en Nieuwersluis. Vorig jaar haalden gedetineerden, medewerkers van PI Nieuwersluis, een voetbalteam en nationale bekendheden € 21.780,- op.

Doneren voor de spinningmarathon kan via:

https://actie.voorpinkribbon.nl/team/pi-zwolle

https://actie.voorpinkribbon.nl/evenement/pink-ribbon-behind-bars

https://actie.voorpinkribbon.nl/actie/wildcard-pi-ter-peel

De opbrengst komt in zijn geheel ten goede aan Pink Ribbon.