Vannacht storing bij elektronische monitoring enkelbanden

Deze hoofdrubriek bevat 6 rubrieken:

Het dataverkeer bij de elektronische monitoring van de enkelbanden had gisterenavond een storing door een software update.

Dat betekende dat de gegevens over de enkelbanden in het systeem in de meldkamer van DV&O niet goed doorkwamen. Inmiddels is het systeem is weer operationeel. Alle enkelbanddragers zijn weer in beeld. Er wordt hard gewerkt om het systeem weer 100 procent stabiel te krijgen.

Naar aanleiding van de storing zijn -waar nodig- acties ondernomen. Daarbij is per individuele enkelbanddrager maatwerk toegepast. Waar nodig zijn justitiabelen preventief ingesloten. Slachtoffers en nabestaanden zijn zo snel mogelijk geïnformeerd.

De betrokken partijen, zoals DV&O, DJI, OM, de drie reclasseringsorganisaties en de politie hebben voortdurend afstemming gehad over de ontstane situatie en de status van het uitgevallen dataverkeer.

Update: Het systeem voor de enkelbanden is in het weekend weer stabiel gekomen. oor alle justitiabelen die preventief waren ingesloten is het reguliere regime inmiddels weer gestart. De ingetrokken verloven als gevolg van de storing kunnen alsnog plaats gaan vinden.

Voor meer informatie zie de pagina 'Elektronische Monitoring'.