Wervingsdag PI Dordrecht 14 september 2019

Deze hoofdrubriek bevat 6 rubrieken:

De Penitentiaire Inrichting (PI) in Dordrecht zoekt nieuwe collega’s voor de begeleiding van gedetineerden op de leefafdelingen en voor de afdelingen Veiligheid en Arbeid.

Daarom organiseert de PI op zaterdag 14 september 2019 een wervingsdag van 13.00 uur tot 17.00 uur. Deze middag is speciaal voor de mensen die belangstelling hebben om in de PI te komen werken en die tevens voldoen aan de gevraagde functie-eisen.

Beschikbare vacatures

PI Dordrecht heeft verschillende vacatures open staan:

  • Complexbeveiligers
  • Penitentiair Inrichtingswerker
  • Medewerkers arbeid

In de rechterkolom op deze pagina vind je meer informatie over de bovenstaande functies.

Wervingsdag

De wervingsdag zal plaatsvinden op zaterdag 14 september 2019, aanvang 13.00 uur. Gelet op de toegangsprocedure word je verzocht om 12.45 uur aanwezig te zijn.

De middag zal worden gestart met een uitleg over de PI. Ook word je geïnformeerd over de selectieprocedure voor de verschillende vacatures. De eerste stap in die procedure is een selectie op basis van de gestelde functie-eisen (met name opleidingsniveau en –richting). Daarom vragen we je om eerst te controleren of je aan deze gestelde functie-eisen voldoet, voordat je je aanmeldt voor de wervingsmiddag. Ook vragen we je om bij de aanmelding een korte motivatie + CV mee te sturen, waarin je mogelijk al aangeeft welke functie jouw voorkeur heeft.

Op deze wervingsdag neem je ook al deel aan twee onderdelen van de selectieprocedure:

  • Speeddate: je voert een kort persoonlijk gesprek met een leidinggevende, over bijvoorbeeld jouw motivatie, (levens)ervaring en vaardigheden.
  • Fysieke Vaardigheid Test: de FVT test jouw coördinatie, lenigheid, uithoudingsvermogen, kracht en snelheid. Onder begeleiding van een sportinstructeur leg je een (hindernis)parcours af. Neem daarom sportkleding (binnenschoenen) en eventueel een handdoek mee.

Een rondleiding binnen de inrichting is ook een onderdeel van de wervingsmiddag. Daarbij is er ruimte om in gesprek te gaan met medewerkers van de leefafdelingen en de afdelingen Veiligheid en Arbeid. De middag zal naar verwachting rond 17.00 uur worden afgesloten.

PI Dordrecht

PI Dordrecht is een Justitiële Inrichting die plaats biedt aan ruim 400 gedetineerden in verschillende regimes. De PI biedt onderdak aan preventief gehechte gedetineerden in het huis van bewaring, (in eerste aanleg) veroordeelde gedetineerden in de gevangenis, gedetineerden die extra zorg behoeven op de afdeling Extra Zorg Voorziening en gedetineerden in de laatste fase van hun straf in de Zeer Beperkt Beveiligde Inrichting.

PI Dordrecht telt ongeveer 250 medewerkers in diverse functies en op verschillende afdelingen. Samen dragen we zorg voor een ongestoorde tenuitvoerlegging van de opgelegde gevangenisstraf, waarbij we gedetineerden actief stimuleren om zelfstandig aan hun probleemgebieden te werken en hierin hun verantwoordelijkheid te nemen. Daar waar nodig bieden wij ondersteuning of begeleiding. Het uiteindelijke doel is om de gedetineerden na hun straf goed voorbereid en succesvol terug te laten keren in de maatschappij.

Aanmelding

Aanmelden voor de wervingsdag kan tot en met vrijdag 6 september 2019, door een e-mail te sturen aan k.balak@dji.minjus.nl. Voeg daarbij een korte motivatie en CV toe. Geef in de e-mail ook aan welke functie jouw voorkeur heeft.

De PI Dordrecht houdt zich het recht voor om belangstellenden voor deze wervingsavond te weigeren.

Adres

De wervingsmiddag vindt plaats in PI Dordrecht, Kerkeplaat 25 te Dordrecht. Bij binnenkomst dien je je te kunnen legitimeren met een geldig ID bewijs.