Wervingsdag PI Veenhuizen

Deze hoofdrubriek bevat 6 rubrieken:

De Penitentiaire Inrichting (PI) in Veenhuizen is op zoek naar nieuwe collega's. Zaterdag 28 september 2019 houdt de PI een wervingsdag. Ben jij ook aanwezig?

Benieuwd of het werken in het arbeidsbedrijf of in de beveiliging van PI Veenhuizen mogelijk iets voor jou is? Bezoek dan de wervingsdag op zaterdag 28 september.
Tijdens de wervingsdag kun je een kijkje nemen in het arbeidscomplex en de overige afdelingen van de gevangenis en in gesprek gaan met medewerkers om een zo goed mogelijk beeld te vormen van de functie. Mocht je na afloop nog steeds enthousiast zijn, dan kun je daarna daadwerkelijk solliciteren!

Het programma van de wervingsdag bestaat onder andere uit een welkomstwoord door de vestigingsdirecteur, een rondleiding en uitleg over de sollicitatieprocedure.

Opgave voor de wervingsdag is verplicht en kan via de website www.werkenbijdepiveenhuizen.nl.

Beschikbare vacatures

PI Veenhuizen heeft de volgende vacatures open staan:

  • Complexbeveiligers
  • Penitentiair Inrichtingswerker
  • Medewerkers arbeid

In de rechterkolom op deze pagina vind je meer informatie. Op de wervingssite www.werkenbijdepiveenhuizen.nl vind je ook twee filmpjes waarin collega’s uit de PI iets laten zien over hun functie.

PI Veenhuizen

De gevangenissen Esserheem en Norgerhaven vormen samen de Penitentiaire Inrichting (PI) Veenhuizen. Beide inrichtingen maken deel uit van de Dienst Justitiële Inrichtingen van het ministerie van Justitie en Veiligheid. PI Veenhuizen is een van de meest veelzijdige gevangenissen van Nederland en heeft plaats voor circa 480 gedetineerden. Er werken ongeveer 500 medewerkers.

Norgerhaven is een gevangenis met drie afdelingen die fungeren als ISD-afdeling (inrichting voor stelselmatige daders). Hier verblijven veelplegers die door de rechter een ISD-maatregel opgelegd hebben gekregen van maximaal twee jaar. Door de veelpleger op te sluiten wordt voorkomen dat hij gedurende deze periode nieuwe strafbare feiten pleegt en wordt de maatschappij dus beschermd. Bovendien kan de detentieperiode worden benut om de vaak complexe verslavingsproblematiek en eventuele psychische problemen van de ISD’er gericht aan te pakken. Ook is er een Extra Zorg Voorziening (EZV), voor gedetineerden die minder geschikt zijn voor plaatsing op een reguliere afdeling. De overige plekken zijn gevuld met reguliere gedetineerden.

Esserheem is een gevangenis en Huis van Bewaring (HvB). Er verblijven reguliere gedetineerden, maar er zijn ook drie afdelingen voor bijzondere doelgroepen: langgestraften, de zeer beperkt beveiligde inrichting en een vadervleugel, voor gedetineerde vaders die een speciaal programma volgen om de band met hun kinderen zo goed mogelijk te houden.

Doordat in PI Veenhuizen veel verschillende doelgroepen verblijven zijn er veel vakinhoudelijke uitdagingen. Hierdoor kun jij met je toekomstige nieuwe collega’s echt het verschil maken.