Nieuw koffiecontract: lekkere koffie tegen een eerlijke prijs

Na een impactvol inkoopproces is vandaag een nieuw contract ondertekend voor de levering van de warme dranken automaten, kortgezegd: het koffie en thee-contract.

Impactvol inkopen betekent dat we voor het eerst ambities hebben geformuleerd, waarvoor nieuwe samenwerkingspartners nodig waren.

Vanaf 1 oktober dit jaar levert MAAS in samenwerking met Pure Africa en KoffieLust de warme dranken op alle DJI-locaties.

Nieuwe afspraken
Wij wilden:

  • lekkere koffie, daar zorgt MAAS voor, zij houden feeling met de gebruiker door met enige regelmaat de klanttevredenheid te toetsen;
  • een eerlijke prijs voor de koffie betalen, daar zorgt MKB partner Pure Africa voor;
  • betrokkenheid van onze inrichting/gedetineerden; daarom brandt Koffielust de koffiebonen in Veenhuizen met inzet van gedetineerden.

Verder wordt de koffiedroes apart verwerkt, vervangen we de verfoeide witte plastic bekers voor een duurzamere variant. En zijn er afspraken gemaakt om gedetineerden op te leiden tot operator en tot barista.

Zo heeft het Facilitair Bedrijf ervoor gezorgd dat de ambities van DJI vertaald zijn in een fraai staaltje samenwerking.

Gerard Bakker: “Dit contract ademt in alles de kracht van samenwerking. Daar hou ik van. En niet onbelangrijk het is ook nog eens goede koffie. En daar hebben we straks allemaal dagelijks plezier van”.