Mijn persoonlijke missie: nieuwe collega’s werven

Deze hoofdrubriek bevat 6 rubrieken:

Weblog

Mijn naam is Peter Elsinga en ik ben verantwoordelijk voor de werving en selectie van nieuwe beveiligers bij de Dienst Vervoer & Ondersteuning (DV&O).

Ik ben altijd op zoek naar de beste beveiligers voor de DV&O en dat zijn mensen die sterk in hun schoenen staan, flexibel zijn én van afwisseling houden. Beveiliger van de DV&O werken door het hele land, op verschillende locaties, soms in een gevangenis, dan weer bij een andere Justitieorganisaties, bij Defensie, Marechaussee en of bij de Politie. Tevens kan je ingezet worden tijdens evenementen. Wij bieden onze nieuwe beveiligers een boeiende baan met interessante werkzaamheden en tevens doorgroeimogelijkheden.

Door mijn ervaring binnen de DV&O, want ik ben zelf bij de DV&O begonnen als beveiliger, weet ik wat er verwacht wordt van de nieuwe beveiligers. Ik probeer ze optimaal te ondersteunen en voor te bereiden. Ik regel alles van A t/m Z voor onze nieuwe collega, van het moment dat iemand als nieuwe beveiliger solliciteert tot en met de start van zijn of haar opleiding. De nieuwe beveiligers ervaren dit als zeer prettig, omdat we continue persoonlijke contact hebben en dat ze met alle vragen bij mij persoonlijk terecht kunnen.

Nieuwe collega’s doorlopen eerst een selectiedag. Dat is best spannend voor ze. Op zo’n dag testen wij hun motivatie, vaardigheden en fitheid en spreken de kandidaten uitgebreid met een psycholoog. Op zo’n selectiedag ben ik voor DV&O mede verantwoordelijk voor dat de dag goed verloopt, Ik geef bij de start van de selectie dag een presentatie en ik ben continu in contact met alle mensen van DJI en DV&O die zo’n dag mede mogelijk, zoals de groepsbegeleiders, psychologen, sportdocenten en natuurlijk de collega’s van Werving & Selectie van ons Shared Service Center (SSC). Ze kunnen met alle vragen en of opmerkingen bij mij terecht.

De DV&O heeft mij gebracht tot waar ik nu sta en ik ben trots op dat ik mag werken voor de DV&O. Mijn successen en uitdagingen haal ik uit het binnenhalen van op dit moment al ruim 100 enthousiaste nieuwe beveiligers. Maar ook ben ik blij met de tevreden docenten die deze mensen verder opleiden én dat we complimenten krijgen van onze klanten en opdrachtgevers dat we goede en gemotiveerde beveiligers leveren. Ja, ik doe echt mooi werk!

Wil je meer weten over het werk van een beveiliger DV&O? Neem dan een kijkje op de pagina 'Functie Beveiliger DV&O'.

Zou je graag willen werken bij DJI? Klik hier voor meer info.