Detentietoezichthouder

“De menselijke kant van ons werk heel belangrijk. Met wel 31 nationaliteiten is geen dag hier hetzelfde. Soms kan de vlam in de pan slaan. Werken in een centrum voor vreemdelingenbewaring betekent dat je verantwoordelijk bent voor de zorg aan vreemdelingen die aan de grens geweigerd zijn en voor illegale vreemdelingen en drugskoeriers. Zij verblijven bij ons in afwachting van terugkeer naar land van herkomst."

Wat doet een detentietoezichthouder?

Daley is detentietoezichthouder en werkt in een centrum voor vreemdelingenbewaring. Ze vertelt wat haar werk zo afwisselend maakt en hoe zij het ervaart om met haar collega’s in een hecht team te werken.

Wat doet een detentietoezichthouder?

Deze video is standaard voorzien van ondertiteling in het Nederlands

Het is de taak van DJI om vreemdelingen in de detentiecentra zo goed mogelijk te verzorgen, te ondersteunen bij voorbereiding op de terugkeer en hen beschikbaar te houden voor vertrek uit Nederland. Door jouw werk als detentietoezichthouder draag jij bij aan een rechtvaardige en veilige samenleving.

Enthousiast geworden om te werken als detentietoezichthouder? Dan horen we graag van jou!

Alle vacatures van detentietoezichthouder vind je hier op werkenvoornederland.nl. Met de filter rechtsboven kun je de regio selecteren waarin je woont en de functie het dichts bij jou in de buurt selecteren. Wil je alvast de functieomschrijving bekijken? Bekijk hier de algemene functieomschrijving.

Wie werken er nog meer bij een detentiecentrum?

Benieuwd naar de verhalen van onze collega’s die werken binnen een detentiecentrum? Klik op de onderstaande link voor meer informatie:

•    Arthur en Jacco zijn teamleider beveiliging in het Detentiecentrum Zeist: “Als teamleider is het de uitdaging om de structuur te bieden voor een veilige omgeving.”

Functiematrix

Een aantal van de functies bij DJI liggen dicht bij elkaar qua opleiding en werkzaamheden. Voor het gemak hebben we voor jou een functiematrix opgesteld. Zo kan je snel zien wat de verschillen zijn en welke functie jou het meeste aanspreekt. Bekijk de functiematrix.