Directie Informatievoorziening

Geavanceerde applicaties en systemen zijn binnen de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) niet meer weg te denken. Betrouwbare informatievoorziening kan zelfs van levensbelang zijn. Zoek jij als ICT-professional een baan met maatschappelijke impact? Bij de Directie Informatievoorziening (DI) draag je direct bij aan een veilige samenleving.

Hennie CIO DJI
Beeld: ©DJI

Hennie Brands, CIO bij de Dienst Justitiële Inrichtingen: “Elke dag opnieuw merk ik dat ons werk direct impact heeft op het reilen en zeilen van alle justitiële inrichtingen in Nederland.”

Lees hier het hele interview met Hennie.

Uitgestrekt applicatielandschap

Bij DI beheren en ontwikkelen we applicaties waarmee we de ruim 15.000 DJI-medewerkers en ketenpartners als het OM en de politie ondersteunen in hun dagelijkse werk. Maar we zijn er natuurlijk ook voor de 11.000 justitiabelen die aan de zorg van DJI zijn toevertrouwd. We beheren dan ook een gigantisch IV-landschap. Wat het extra uitdagend maakt, is dat de meeste applicaties ook onderling met elkaar communiceren.

Binnen milliseconden geïnformeerd

Van een device waarmee justitiabelen zelf hun afspraak bij de kapper of tandarts regelen, tot een planningstool voor de DJI-busjes die justitiabelen van A naar B vervoeren. Van nieuwe software voor de elektronische enkelbanden tot een digitaal patiëntendossier. En van een systeem waarmee persoonsgegevens binnen milliseconden bij de politie zijn, tot een app waarmee justitiabelen videobellen met thuis. Onze oplossingen zijn zo divers, dit maakt dat geen werkdag bij DI hetzelfde is.

Jouw ontwikkeling staat centraal

Of jouw hart nu ligt bij functioneel beheer, testen of architectuur, je wordt continu uitgedaagd om te innoveren en experimenteren. En het leuke is: we zetten continu stappen om de informatievoorziening en de DJI-praktijk dichter bij elkaar te brengen. Dit betekent dat we meer en meer samenwerken met de gebruikers. Met elkaar ontwikkelen we de systemen en maken we de informatievoorziening beter. Dit doen we in multidisciplinaire teams waarin ook onze eigen ontwikkeling centraal staat. Als ICT-professional bij DI krijg je een ruim opleidingsbudget en volop mogelijkheden om te groeien.

Wie werken er bij Directie Informatievoorziening?

André is testadviseur bij de Directie Informatievoorziening: “Hier bouw je mee aan applicaties die direct van invloed zijn op de maatschappij.”

André Maranus, testadviseur bij de Directie Informatievoorziening: “Wij testen applicaties die direct van invloed zijn op de maatschappij.”

Peter Spaans en Helma van Dijken, afdeling Functioneel Beheer en Dienstenmanagement: "Ik denk dat veel mensen niet weten hoe sterk onze organisatie is in vernieuwing en innovatie."

Marco Zondervan, projectarchitect: "Mijn werk is heel divers; de ene keer ondersteun ik een update van de enterprise-architectuur, de andere dag spar ik met een afdelingshoofd van een penitentiaire inrichting over een nieuw systeem.”

Karin Prins, hoofd Functioneel Beheer en Dienstenmanagement: “We zoeken mensen die durven te veranderen. ICT'ers die ook het gesprek aangaan met de gebruikers in het veld.”

Marloes is projectmanager bij de Directie Informatievoorziening: “Met mijn werk zet ik veranderingen in gang

Hans Hoogendijk is functioneel beheerder elektronisch patiëntendossier bij de directie Informatievoorziening: “Een uitdagende en leuke rol op het snijvlak van gebruikers en techniek”

Directie Informatievoorziening
Beeld: ©DJI / DJI

“Een diverser applicatielandschap dan dat van ons vind je in Nederland nergens.”

Wim Wichers, plv. directeur en CIO Directie Informatievoorziening.

Enthousiast geworden om te werken bij DI? Dan horen we graag van jou!

Bekijk hier de vacatures van:

Functioneel beheerder

Domeinarchitect

Testmanager

Servicemanager Informatievoorziening

Eltjo Bril
Beeld: ©DJI

Heb je interesse of een vraag?

Eltjo Bril (recruiter) staat je graag te woord.

Telefonisch via 06-51050985 of per e-mail: e.bril@dji.minjus.nl.