Facilitair Bedrijf

Optimale dienstverlening aan inrichtingen en kantoren van Justitie en Veiligheid.

Het gebouwbeheer van een penitentiaire inrichting of het leiden van verbetertrajecten op het gebied van duurzaamheid: omdat het Facilitair Bedrijf de gehele facilitaire dienstverlening binnen de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) in eigen beheer heeft, kun je hier als facilitair professional alle kanten op.

Facilitair Bedrijf
Beeld: ©DJI

Dienstverlening in eigen beheer

Veel facilitaire organisaties besteden hun dienstverlening uit. Wij niet. Het leuke is dus dat we niet schakelen met facilitaire leveranciers, maar bijna altijd met onze collega’s op de DJI-locaties in het land. Wat ons speelveld boeiend maakt? We zijn actief in de volle breedte van een inrichting, een 24-uurs bedrijf. Van voedselverstrekking tot linnengoed, toiletpapier en werk- en sportvoorzieningen voor gedetineerden. Daarmee dragen wij bij aan de zorg voor justitiabelen en aan de veiligheid van onze collega’s en de samenleving. Daarnaast verzorgen wij de facilitaire dienstverlening voor een toenemend aantal rijkskantoren binnen het justitie- en veiligheidsdomein.

Innovatie en duurzaamheid

Het Facilitair Bedrijf is een jonge organisatie en volop in ontwikkeling. Zo willen we de samenwerking met de markt innovatiever aanpakken. Bijvoorbeeld door maaltijden voor gedetineerden niet alleen in te kopen, maar ook samen met de markt te kijken hoe we deze dienstverlening verder kunnen ontwikkelen. Verder is duurzaamheid een speerpunt. In onze verduurzamingstrajecten speelt naast afvalscheiding ook de gedragsverandering van de justitiabelen en de DJI-medewerkers een belangrijke rol. Ideeën op dit en andere gebieden zijn van harte welkom!

Ontwikkelen en groeien

Het grootste deel van onze bijna driehonderd medewerkers werkt verspreid over het land op de verschillende inrichtingen en kantoren van DJI en justitie. Zo’n dertig mensen werken vanuit het hoofdkantoor in Den Haag. DJI is onze grootste klant. Maar als een van de vier concerndienstverleners van de Rijksoverheid leveren we ook de facilitaire dienstverlening voor andere rijksonderdelen. Dit biedt jou als professional de kans je te ontwikkelen en te groeien, en zelf te kiezen welke kant je op wilt.

"Het brede speelveld en de vele ontwikkelkansen maken het voor facilitair professionals boeiend om hier te werken.” - Joost Mors, Hoofd Facilitair Bedrijf

Enthousiast geworden om te werken bij het Facilitair Bedrijf? Dan horen we graag van jou!

Alle vacatures bij het Facilitair Bedrijf vind hier op je op werkenvoornederland.nl. Met de filter rechtsboven kun je de regio selecteren waarin je woont en de functie het dichts bij jou in de buurt selecteren.

Wie werken er bij de afdeling Facilitair Bedrijf bij DJI?

Benieuwd naar de verhalen van onze collega's, klik op de onderstaande links voor meer informatie:

Ellen Kloesmeijer
Beeld: ©DJI

Heb je interesse of een vraag?

Ellen Kloesmeijer-van Vught (recruiter) staat je graag te woord.
Telefonisch via 06 25 65 27 50 of per e-mail: e.kloesmeijer@dji.minjus.nl