Verpleegkundig forensisch therapeutisch medewerker

Als verpleegkundig forensisch therapeutisch medewerker vervul jij bij de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) een belangrijke rol bij de dagelijkse zorg, beveiliging en bewaring van gedetineerden met een psychische aandoening.

Zorg is een belangrijk thema binnen DJI. In jouw functie ligt daar de nadruk op. Binnen een justitiële inrichting begeleid je gedetineerden met ernstige psychiatrische ziektebeelden. Je verleent niet alleen medische zorg, maar werkt vooral op het snijvlak van beveiliging en zorg. Je begeleidt patiënten op de leefafdeling met hun dagelijkse bezigheden en behandeling. Als lid van het multidisciplinaire behandelteam ben je nauw betrokken bij de diagnosestelling, begeleiding en behandeling van een groep gedetineerden.

Er zijn vacatures verspreid over heel Nederland. Je komt te werken binnen een ervaren team van professionals waaronder GZ-psychologen, verpleegkundigen en psychiaters. Samen met je collega's zorg jij er voor dat gedetineerden de kans krijgen om een maatschappelijk aanvaardbaar bestaan op te bouwen.

Wat doet een verpleegkundig forensisch therapeutisch medewerker?

Marc is verpleegkundig forensisch therapeutisch medewerker en werkt in een penitentiair psychiatrisch centrum van DJI. Een uitdagende baan, want hij werkt op het snijvlak van beveiliging en zorg met een bijzondere doelgroep: gedetineerden met ernstige psychosociale problemen.

Wat doet een verpleegkundig ZBIW'er?

Deze video is standaard voorzien van ondertiteling in het Nederlands

"Het is in mijn werk niet te voorspellen hoe de dag gaat lopen. Professionaliteit voor mij is het begeleiden van de gedetineerde patiënten zonder vooroordeel en de persoon achter de ziekte te zien. Het gaat allemaal om persoonlijke begeleiding, de juiste interventies en goede zorg bieden.”

Wie werken er bij DJI als verpleegkundig forensisch therapeutisch medewerker?

Enthousiast geworden om te werken als verpleegkundig forensisch therapeutisch medewerker? Dan horen we graag van jou!

Solliciteer hier naar deze functie.

Heb je interesse of een vraag?

Monique Groen staat je graag te woord.
Telefonisch via 06 46 96 03 15 of per e-mail: monique.groen@dji.minjus.nl