Stagelopen bij DJI

Bij De Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) zoeken we vaak stagiaires. Zowel MBO, HBO als WO. Bijvoorbeeld als ICT’er, bij de medische dienst, Instructeur Lichamelijke Opvoeding of als beveiliger. Maar ook bij HRM, finance en control of op gebied van sociaal pedagogisch werk. Je stage kan in een inrichting zijn, bijvoorbeeld een jeugdinrichting of een gevangenis, maar ook bij onze landelijke diensten of op het hoofdkantoor.

Waar kan ik stage lopen?

Als je stage wilt lopen, kun je het beste contact opnemen met de inrichting waar je dat zou willen. De adressen vind je op de pagina's van de locaties. Laat de inrichting weten wat voor soort stage je wilt gaan doen: een meewerkstage of een scriptie schrijven. Beschrijf in jouw motivatiebrief duidelijk de opdracht die je wilt gaan doen en wat je daarmee wilt bereiken.

Voorwaarden

Je kunt alleen stage lopen bij DJI als je staat ingeschreven bij een onderwijsinstelling en je minimaal 18 jaar bent. Er kan aan je worden gevraagd om een Verklaring omtrent gedrag (VOG) te overleggen.

Vergoeding

Duurt je stage een maand of langer? Dan heb je recht op een stagevergoeding. Per 1 januari 2020 bedraagt deze vergoeding:

  • Voor mbo-, hbo- en wo-studenten: 628 euro

Deze stagevergoeding is gebaseerd op een vijfdaagse werkweek, waarbij wordt uitgegaan van 40 uur stage (5 dagen van 8 uur) per week. Bij een stage van minder dan 40 uur per week, wordt de stagevergoeding berekend naar evenredigheid van het aantal afgesproken uren.

Contactgegevens locaties van DJI

Neem contact op met de locaties van DJI. Per inrichting zijn de mogelijkheden verschillend.

Rijks Justitiële Jeugdinrichting (RJJI)

Benieuwd naar de mogelijkheden bij de Rijks Justitiële Jeugdinrichting (RJJI)? Neem een kijkje op de pagina 'Informatie voor scholieren en studenten'.