Tijdelijk twee groepen JJI Elker open

Vanaf 18 december tot en met 8 januari zijn er twee groepen in de Justitiële Jeugdinrichting (JJI) Elker (voorheen Juvaid) in Veenhuizen open met personele inzet van de Rijks Justitiële Inrichting en de Dienst Vervoer & Ondersteuning.

Overzichtsfoto locatie Juvaid

Aanleiding hiervoor is een groepsopstand in JJI Teylingereind enkele weken geleden waardoor er op die locatie twee groepen tijdelijk buiten gebruik zijn.

Met de transitie naar het nieuwe stelsel voor vrijheidsbeneming van jeugdigen en de nieuwbouw van Teylingereind werden twee JJI’s gesloten. Begin dit jaar was dat JJI het Keerpunt in Cadier en Keer. Per 18 december sluit JJI Elker in Veenhuizen. In plaats van de JJI komen er nu in die regio’s Kleinschalige Voorzieningen voor Justitiële Jeugd. Omdat de vernielingen in Teylingereind dermate groot zijn, zijn twee groepen enkele weken buiten gebruik. DJI benut nu een deel van JJI Elker (20 plaatsen) totdat de schade in JJI Teylingereind is hersteld.