Twee medewerkers PI Nieuwegein gewond na ernstig incident

In PI Nieuwegein heeft op 1 januari 2021 een ernstig incident plaatsgevonden waarbij twee medewerkers gewond zijn geraakt

PI Nieuwegein 2021
Beeld: DJI

Een gedetineerde heeft één medewerker gestoken en hete olie tegen hem aan gegooid. Een tweede medewerker kwam ter hulp bij het onder controle brengen van de gedetineerde, maar raakte daarbij ook gewond. Beide collega’s zijn naar het ziekenhuis gebracht, de tweede medewerker kon dezelfde dag weer naar huis. De eerste medewerker verblijft nog in het ziekenhuis.

De directie van de PI Nieuwegein heeft dezelfde dag het aanwezige personeel geïnformeerd. Ook is het team Opvang en Nazorg ingezet.  Geweld en agressie tegen ons personeel wordt niet getolereerd. De gedetineerde is gesanctioneerd. Ook is er door de Pl aangifte gedaan bij de politie.