Koning brengt virtueel bezoek aan DJI

Koning Willem Alexander bezocht vandaag met een digitale rondleiding, vrouwengevangenis PI Ter Peel. Hij sprak met medewerkers, gedetineerden en leden van de Commissie van Toezicht over wat Corona voor hen betekent. Met het bezoek sprak de koning zijn waardering uit voor het werk van alle medewerkers binnen DJI. De koning was onder de indruk van de gesprekken.

Bezoek koning
©DJI

Aan het begin van de digitale rondleiding heetten vestigingsdirecteur Arend de Korte en hoofddirecteur Gerard Bakker de Koning welkom. Gerard: “We zijn trots op het bezoek van de koning. Collega’s daar zijn dankbaar voor de interesse en de steun die de Koning naar hen uitsprak en naar alle collega’s. De bemoediging van de koning is een steun in de rug van alle DJI medewerkers die dag in dag uit 24/7 ook in Corona tijd hun werk doen.”

Na de introductie sprak de koning met PIW-ers en een sportinstructeur over hoe zij het afgelopen jaar hebben ervaren. Een aantal van de medewerkers hebben zelf corona gehad en moesten toen in quarantaine. De sportinstructeur geeft aan dat afstand houden soms lastig is. Zeker als je een gedetineerde begeleidt die in een rolstoel zit en je zorg moet verlenen. 

De medewerkers van de medische dienst gaven aan dat Corona ook impact heeft op het welzijn van gedetineerden. “Het valt niet meer om dagenlang op je cel in quarantaine te zitten. Ook het feit dat het bezoek nog steeds achter glas is, valt de gedetineerden zwaar”.  Aan het eind sprak de koning met twee leden van de Commissie van Toezicht die aangaven dat de klachtafhandeling digitaal is meegevallen. Alle voorgeleidingen gaan nu digitaal. Dat is ook veiliger voor de gedetineerden.

De koning richtte zich aan het eind van zijn bezoek aan alle medewerkers van DJI, “Wij zijn dankbaar voor al het werk dat jullie dagelijks doen voor Nederland. Alle collega’s van DJI verdienen lof en dankbaarheid vanuit Nederland.”