Impactmakers in beeld

Inkopen met impact – het inkoopbeleid van DJI – betrekt onze leveranciers bij de bijzondere maatschappelijke opdracht van DJI.

Impactmakers in beeld
©DJI

Die opdracht: de tenuitvoerlegging van vrijheidsstraffen én de aan onze zorg toevertrouwde personen de kans bieden een maatschappelijk aanvaardbaar bestaan op te bouwen. Door daar rekening mee te houden lukt het ons steeds vaker om impactvol in te kopen.

Ook in het bijzondere coronajaar 2020 zijn onze inkoopcollega’s met leveranciers en samenwerkingspartners er in geslaagd diverse projecten te realiseren.

In het magazine IMPACT, een jaar inkopen met impact, worden deze impactmakers in beeld gebracht. Zo werkt DJI samen met Moonen Packaging aan meer duurzamere verpakkingen van bijvoorbeeld wikkelfolies en golfkarton dozen, plastic zakken en bedrukte materialen. En proberen we met Stichting Digisterker en HeadFirst, intermediair voor externe ICT-inhuur, gedetineerden digitaal vaardiger te maken. In de proeftuinen in de PI’s Zutphen, Heerhugowaard en Arnhem zien we dat het al werkt in de praktijk. In het magazine lees je nog veel meer impactvolle initiatieven.