Steekincident in JJI Lelystad

Op vrijdagmiddag 23 april heeft een steekincident in Justitiële Jeugdinrichting (JJI) Lelystad plaatsgevonden waarbij een medewerker en twee jongeren gewond zijn geraakt.

JJI Lelystad Bosvalkweg A
Beeld: ©DJI

Het incident vond plaats tijdens een praktijkles. Tijdens de les is een jongere het lokaal binnengelopen met een scherp voorwerp. Hij heeft daarbij een jongere die les had geraakt. Een andere jongere die wilde ingrijpen evenals een medewerker zijn hierbij ook gewond geraakt. De twee jongeren en de medewerker zijn overgebracht naar het ziekenhuis. Eén jongere ligt nog in het ziekenhuis, de andere jongere en de medewerker zijn na behandeling ontslagen uit het ziekenhuis. De jeugdige met het scherpe voorwerp is direct afgezonderd en overgeplaatst naar een andere JJI. De inrichting start een intern onderzoek naar de toedracht van dit incident.