Ontvluchting PI Veenhuizen

Maandagmiddag 21 juni heeft een gedetineerde van PI Veenhuizen, locatie Norgerhaven, kans gezien om de inrichting te ontvluchten. De man was aan het werk op het arbeidscomplex binnen de hekken van de gevangenis. Hij wist vermoedelijk te ontvluchten door zich te verstoppen in een vrachtwagen die goederen had afgeleverd op het terrein.

PI Veenhuizen locatie Noorderhaven

Snel opgepakt door de politie

Direct nadat duidelijk werd dat de man had kunnen ontkomen, is de politie ingeschakeld. Deze heeft de gedetineerde in de omgeving van Huis ter Heide – direct naast Veenhuizen – snel opgepakt en teruggebracht naar de PI.

Isoleercel

Betrokken gedetineerde is na terugkomst in Norgerhaven in een isoleercel geplaatst, hij moet hier veertien dagen verblijven, voordat hij weer terug mag naar een reguliere cel.

Intern onderzoek

PI Veenhuizen gaat intern onderzoeken wat zich precies heeft afgespeeld en zal waar nodig interne processen aanpassen of aanscherpen.