Expertisecentrum KIND lanceert routekaart

Vandaag lanceert het Expertisecentrum KIND een routekaart voor kinderen. De routekaart dient als voorbereiding voor kinderen die een bezoek brengen aan een inrichting van DJI. Daarnaast kan de routekaart gebruikt worden om detentie van een ouder en de gevolgen ervan bespreekbaar te maken met kinderen. De routekaart is gemaakt vóór en dóór (ervaringsdeskundige) kinderen, om de weg naar een bezoek ‘door de ogen van het kind’ vast te leggen.

De routekaart is beschikbaar via de website van KIND.

Routekaart KIND
Beeld: ©DJI

Samenwerking met PI Dordrecht

Het Expertisecentrum KIND geeft informatie en advies aan families van gedetineerden en aan professionals. De routekaart is tot stand gekomen in samenwerking met de PI Dordrecht en fotografe Amy Verhoeven. De routekaart is in het Engels en Nederlands beschikbaar vanaf maandag 28 juni 2021.

Meer informatie voor kinderen

Meer informatie voor kinderen vindt u op de pagina Ouders in detentie en op de pagina Op bezoek bij je vader of moeder in de gevangenis. Hier vindt u ook een filmpje dat uitleg geeft aan kinderen over wat ze kunnen verwachten als ze een ouder in de gevangenis bezoeken.