José Lazeroms interim hoofddirecteur DJI

José Lazeroms wordt per 9 augustus interim hoofddirecteur bij DJI. Zij vervangt Gerard Bakker die 16 augustus start bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

Jose Lazeroms
©DJI

José is consultant bij ABDTOPConsult. Zij vervult de functie van hoofddirecteur drie dagen in de week. Haar opdracht loopt tot het moment dat de vacature van hoofddirecteur DJI definitief ingevuld is. Samen met Michel Groothuizen vormt zij vanaf 9 augustus de hoofddirectie van DJI. Justitie is bekend terrein voor José. In 2019/2020 was zij enige tijd plaatsvervangend secretaris-generaal ad interim voor JenV.

Voordat José Lazeroms naar ABDTOPConsult kwam, was ze 8 jaar lid van de Raad van Bestuur van het UWV – het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen. Daarvoor was zij directeur-generaal bij het ministerie van OCW en werkte ze als projectdirecteur Handhavingsbeleid bij het ministerie van SZW en als directeur Financieel-economische Zaken bij het ministerie van OCW. Ze studeerde Juridische Bestuurswetenschappen aan de Katholieke Universiteit Brabant.