DJI met ‘Robotisering’ in de top 10 voor ‘Beste Overheidsinnovatie van het Jaar 2021’!

Het Shared Service Center van DJI is met het onderwerp Robots één van de 10 genomineerden voor de Verkiezing ‘Beste Overheidsinnovatie van het Jaar 2021’.

Verkiezing Beste Overheidsinnovatie van het Jaar 2021
Beeld: ©DJI

De voorselectiecommissie heeft 42 toonaangevende overheidsinnovaties teruggebracht naar een top 10 ‘Deze innovatie is een toonbeeld van een succesvolle overheidsinnovatie met een overtuigende werking, publieke meerwaarde en een inspirerende boodschap richting de rest van de overheid’, aldus de commissie. Het Shared Service Center (SSC) mag het onderwerp robotisering op 17 september pitchen aan de jury tijdens de zogenoemde Dragons’ Den.

Inzending

De inzending gaat over robotisering, ‘Robotic Process Automation (RPA)’ genoemd. Wouter Derksen, manager Ontwikkeling & Support: “RPA is eigenlijk niets anders dan automatisch doen wat automatisch kan. We hebben de afgelopen jaren grote stappen gezet in het automatiseren van routinematige handelingen. In onze inzending lees je alles over RPA, komen diverse collega’s en samenwerkingspartners aan het woord en kun je filmpjes bekijken.

We zijn ontzettend blij met deze nominatie. We zetten als Shared Service Center grote stappen op het gebied van professionalisering en innovatie in de bedrijfsvoering, we zien dit echt als een kans. We hebben al meer dan 80 deelprocessen gerobotiseerd en kunnen ook andere overheidsorganisaties ondersteunen in het toepassen hiervan. We werken nauw samen met andere JenV-onderdelen waaronder de Justitiele ICT-Organisatie en het JenV Datalab en met partners en klanten. Deze nominatie zie ik dan ook als een beloning voor het harde werken van alle collega’s en partners van het SSC. Samen maken wij dit mogelijk!”

Tijdspad

Na overleg van de jury tijdens de Dragons’ Den worden de drie finalisten bekend gemaakt. Vervolgens gaat de jury in oktober bij de 3 finalisten op werkbezoek. Op 18 november wordt één van de finalisten tijdens de Overheidsawards in de Ridderzaal, gekroond tot ‘Beste Overheidsinnovatie van het Jaar 2021’.

Verkiezing

De Verkiezing Beste Overheidsorganisatie van het Jaar is een initiatief van de Vereniging voor OverheidsManagement (VOM) en het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK). In samenwerking met verschillende partners zoeken zij tijdens de ‘Verkiezing Beste Overheidsinnovatie van het Jaar’ naar de meest toonaangevende innovaties binnen alle lagen van de overheid. De verkiezing heeft tot doel kennis uit te wisselen en overheidsorganisaties en overheidsmedewerkers te inspireren.