Steekincident RJJI De Hartelborgt

Aan het einde van de middag heeft een jongere in Rijks Justitiële Jeugdinrichting De Hartelborgt een medewerker gestoken met een mes

De medewerker is hierbij gewond geraakt. Er is alarm geslagen en medewerkers kwamen ter plaatse. Ook hulpdiensten zijn ingeschakeld, waaronder politie. Uiteindelijk zag een agent zich genoodzaakt om een schot te lossen, waarna de jongen zich overgaf en aangehouden kon worden.

Op dit moment worden zowel jongen als medewerker van medische zorg voorzien. Beiden zijn dusdanig gewond geraakt dat zij naar het ziekenhuis moesten. Voor medewerkers op locatie wordt nazorg geregeld.

Wat de aanleiding van deze situatie is en hoe dit heeft kunnen gebeuren, is nog onbekend. Uiteraard wordt dit onderzocht. De zorg gaat nu uit naar betrokkenen en de medewerkers