Is werken in een gevangenis iets voor jou? PI Alphen zoekt nieuwe collega's!

Wil jij werken met een bijzondere doelgroep? Een baan die ook tijdens de coronapandemie altijd doorgaat? En tegelijkertijd bijdragen aan een veilige samenleving? Misschien is een baan in de gevangenis dan iets voor jou. De penitentiaire inrichting Alphen aan den Rijn zoekt nieuwe collega’s. Ontdek tijdens ons online kennismakingsevent of dit werk iets voor jou is. Zorg dat je erbij bent op 15 december 2021 van 20.00 tot 21.00 uur.
 

Werving PI Rotterdam
Beeld: ©DJI / DJI

Online kennismakingsevent
Wil je meer weten over werken in een gevangenis? Over wanneer je hiervoor in aanmerking komt? En wat PI Alphen aan den Rijn je te bieden heeft? Meld je dan aan voor het event! Via een film leer je de PI kennen. Medewerkers vertellen over hun werk. Je kunt vragen stellen. En een recruiter praat je bij over de sollicitatieprocedure, het inwerktraject en de opleiding.

Jouw volgende stap
Goed nieuws: ook als je nog geen ervaring hebt met werken in een PI, kan dit jouw volgende stap zijn. Want je start altijd met onze Basis Beroepsopleiding. Tegelijkertijd werk je op een van de leefafdelingen. Jouw rol? Structuur bieden, begeleiden bij de dagactiviteiten en de veiligheid bewaken. Zie de vacature.

Over PI Alphen
Bij PI Alphen bereiken we meer door samen te werken. Iedere functie en iedere bijdrage telt. We denken in mogelijkheden en halen het beste uit elkaar en uit onszelf. Iedereen krijgt de kans om te groeien en beter te worden in zijn of haar vak. Zo dragen we samen met collega’s bij aan de veiligheid van onze samenleving, want bij PI Alphen houdt de vrijheid op, maar kan vrijheid ook weer beginnen.We begeleiden gedetineerden vanaf het moment dat ze binnenkomen tot  aan hun ontslag en bieden ze kansen om weer op het rechte pad te komen.

PI Alphen huisvest en begeleidt jaarlijks ongeveer een kwart van de mensen die zijn veroordeeld of wachten op het oordeel van de rechter. Wij hebben bijna alle detentiemogelijkheden in huis. Van cellen voor arrestanten tot gevangenis en van een inrichting met een afdeling intensief toezicht tot een beperkt beveiligde afdeling. Dat brengt veel dynamiek met zich mee, waardoor geen dag hetzelfde is.

Wanneer en waar?

  • 15 december 2021, van ( 20.00 – 21.00 ) uur.
  • Locatie: Vanaf je eigen bank

Aanmelden?

Stuur een e-mail naar werken@dji.minjus.nl onder vermelding van de onderstaande gegevens.

  • Naam en woonplaats
  • Voorkeursfunctie (arbeidsbegeleider, complexbeveiliger of penitentiair inrichtingswerker);
  • Vooropleiding (welke diploma’s je hebt)

Voor vragen over het event en de procedure kun je contact opnemen met Sandra van Rooij via werken@dji.minjus.nl of 06-25690376. En wil je nu al meer weten over de functie van complexbeveiliger. Neem dan contact op met PI Alphen 06- 25 70 25 26