Ontvluchting PI Nieuwersluis

Op woensdag 26 januari is een vrouwelijke gedetineerde uit PI Nieuwersluis ontvlucht tijdens haar werk in de tuin van de inrichting. De volgende ochtend kon de politie in Almelo de ontvluchte gedetineerde aanhouden.

Celdeur met gang op de achtergrond
Beeld: ©DJI

Zij was in de tuin bezig met werkzaamheden in het kader van een “werk-leer traject”. Direct nadat haar vermissing was vastgesteld, zijn de overige gedetineerden uit hetzelfde traject ingesloten in hun cel.

Het Bureau Veiligheid & Integriteit van DJI heeft een onderzoek ingesteld naar de feiten en omstandigheden bij dit voorval. De betreffende gedetineerde was door verschillende medewerkers van de gevangenis beoordeeld en geschikt bevonden voor de werkzaamheden op het terrein, waarbij een risico-inschatting is gemaakt. Het is op dit moment niet duidelijk of de gedetineerde hulp heeft gekregen van derden bij haar ontvluchting.