Wim Saris directeur-generaal Dienst Justitiële Inrichtingen

Wim Saris wordt per 1 mei 2022 de nieuwe directeur-generaal van DJI. Hij volgt José Lazeroms op, die de functie sinds augustus ad interim bekleedt.

Wim Saris
Beeld: ©DJI

Wim Saris is een ervaren bestuurder met veel kennis van de Dienst Justitiële Inrichtingen. Sinds augustus 2018 was Wim directeur-generaal Straffen en Beschermen. Van augustus 2018 tot april 2020 was hij tevens directeur-generaal Politie en Veiligheidsregio’s. Daarvoor was hij waarnemend directeur-generaal Politie. Eerder vervulde hij diverse functies, waaronder directeur Middelen bij het directoraat-generaal Politie en directeur Strategie en Beleid bij de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.