Europese subsidie voor detectiesysteem drugs

DJI voert sinds 1 januari 2022 met financiering van de Europese Unie, het project Drug Detect uit. In samenwerking met drie andere Europese partners: Kemea Instituut, ondersteund door het Secretariaat Generaal Anticriminaliteitsbeleid (Griekenland), de Belgische directoraat-generaal Penitentiaire Inrichtingen (DG-EPI) en het Spaanse Secretariaat Generaal Penitentiaire Inrichtingen (ESMIR)​.

Euro
Beeld: ©DJI

Het doel van het project is om innovatieve oplossingen in te kopen voor de automatische detectie van drugs in de inrichtingen van de vier betrokken landen. Griekenland, Nederland, Spanje en België hebben samen een gemiddelde populatie van zo’n 40.000 gevangenen per jaar. 

Drugs in detentie zorgt voor onveilige situaties voor zowel het gevangenispersoneel als de gevangenen.