Dodelijk steekincident in JJI Den Hey-Acker

Bij een steekincident in de Justitiële Jeugdinrichting (JJI) Den Hey-Acker in Breda is vrijdagmiddag 15 april een 19-jarige jongen om het leven gekomen. Een 20-jarige jongen raakte gewond. De politie heeft een 18-jarige gedetineerde van de jeugdinrichting als verdachte aangehouden.

RJJI Den Hey-Acker
Beeld: ©DJI / DJI

Na de steekpartij is direct alarm geslagen en kwam onder ander een traumahelikopter ter plaatse. De medische inzet mocht helaas niet baten voor het slachtoffer. Zijn familie is inmiddels op de hoogte gebracht.

Over de aanleiding van het incident worden vanwege het lopende politie-onderzoek verder geen mededelingen gedaan. Naast politie-onderzoek wordt bij dergelijke ernstige incidenten ook onderzoek gedaan door de Inspectie Justitie en Veiligheid.

Directie en personeel van JJI Den Hey-Acker zijn erg aangeslagen door deze afschuwelijke gebeurtenis. We leven mee met de naasten van het slachtoffer, het personeel en de justitiabelen in Den Hey-Acker. Voor de direct betrokkenen is nazorg geregeld.