Vandaag vieren we bij DJI de Dag van de Verpleging

Vandaag op woensdag 18 mei worden alle verpleegkundigen van DJI die dagelijks op deskundige wijze ‘gewoon’ goede zorg verlenen, in het zonnetje gezet. Een goed moment voor directeur-generaal Wim Saris om op deze dag zijn waardering uit te spreken voor de zorg die zij verlenen in de justitiële inrichtingen van DJI.

Verpleging
Beeld: ©DJI

Alle verpleegkundigen ontmoeten elkaar vandaag in Veenendaal waar zij verschillende workshops krijgen zoals een workshop over ‘Verbeter de zorg met jouw unieke kennis’. Maar ook gaan ze samen aan de slag met het klinisch redeneren aan de hand van praktijkvoorbeelden en een vast stappenplan. Hiermee krijgen de verpleegkundigen inzicht om straks beter acute en minder acute situaties te kunnen inschatten, om zo tot een adequate interventie te komen. Tot slot vertelt Humanitas meer over mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB). Hiermee worden de nieuwste wetenschappelijke inzichten gedeeld en krijgen ze informatie over begrip en begeleiding van mensen met een LVB.

Wim: “Er zijn veel uitdagingen in de zorg voor de mensen die in onze inrichtingen verblijven en daarbij zijn onze verpleegkundigen belangrijk. Met deze leerzame dag wil ik jullie namens heel DJI danken voor de grote inzet die jullie elke dag weer leveren. Dit wordt zeker gezien!”