Temperatuur omlaag in de gevangenis

Deze week is de Nationale Klimaatweek waarin wordt opgeroepen om in heel Nederland minder CO2 uit te stoten en meer energie te besparen. Ook bij de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) gaat deze winter de knop om. Op die manier draagt de hele organisatie bij aan de landelijke campagne om op korte termijn energie te besparen. Dat betekent dat naast de kantoorpanden van de rijksoverheid ook in de gevangenissen en de overige inrichtingen en locaties van DJI de temperatuur omlaag gaat naar 19 graden.

Wim Saris, directeur-generaal van DJI: “Als grote organisatie met ruim 16.000 medewerkers en dagelijks zo’n 10.000 justitiabelen om voor te zorgen, zijn we binnen het ministerie van Justitie en Veiligheid een grootverbruiker in energie. Dat schept ook een grote verantwoordelijkheid en daarom dragen wij ons steentje bij door onder andere de verwarming lager te zetten”.

Afdeling overzicht
Beeld: ©DJI / DJI

Wat doet DJI nog meer?

  • De thermostaat in alle gebouwen van DJI gaat omlaag;
  • We verlagen de warmwatertemperatuur;
  • We zetten de verwarming vorstvrij in niet-verblijfruimtes. We verwarmen geen gangen.
  • We doen de lichten uit in ongebruikte ruimtes en bij vertrek uit een ruimte;

De maatregelen gelden voor alle kantoorlocaties en inrichtingen van DJI en voor medewerkers én justitiabelen. Om dit te realiseren werken we samen met de collega’s van het Rijksvastgoedbedrijf, het Facilitair Bedrijf DJI en alle DJI-locaties in Nederland.