Nieuwe DJIzien verschenen

Zojuist is de nieuwe editie van DJIzien verschenen. DJIzien is het online relatiemagazine van Dienst JustitiëIe Inrichtingen. Je leest er over uiteenlopende ontwikkelingen bij DJI en zijn ketenpartners.

DJIzien cover februari 2023
Beeld: ©DJI

Achter onze gesloten deuren gebeurt immers genoeg dat we willen en kunnen delen. En met onze samenwerkingspartners investeren we volop in een sterke keten. De nieuwe DJIzien biedt dan ook weer meer dan genoeg leer- en leesvoer. Een greep uit de artikelen.

Tbs-patiënt in de keuken

In de keuken van FPC De Oostvaarderskliniek staan tbs-patiënten onder strenge begeleiding in de keuken en achter de kassa. Ze kunnen er vakdiploma's halen en werkervaring op doen. Welkom in de OVKantine.

Bijzonder nieuwbouw PI Haaglanden

Het is een flinke uitdaging: de nieuwbouw van het Justitieel Centrum voor Somatische Zorg (in de volksmond wel ‘het gevangenisziekenhuis’). Met zijn ligging pal tegen het Natura 2000-duingebied van Scheveningen zijn de eisen voor nieuwbouw strikt. Maar geen uitdaging te groot, zo blijkt: bij de bouw wordt ruimschoots onder de normen voor CO2-uitstoot gebleven.

Vreemdeling ondersteunen bij terugkeer

Vreemdelingen die in Detentiecentrum Rotterdam wachten op uitzetting, kunnen nog steeds kiezen voor een zelfstandige terugkeer naar hun land van herkomst. De Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) helpt hen daarbij. De ondersteuning levert veel goeds op: een prettigere en snellere terugkeer voor de migrant, minder operationele kosten en meer rust in het detentiecentrum.

Ook lees je verhalen over samenwerking bij zware en ondermijnende criminaliteit, vaders in detentie en de impact van het overlijden van een collega onder werktijd.

Wil je je gratis abonneren op DJIzien? Dat kan! Stuur een mailtje naar djizien@dji.minjus.nl.