Gedetineerden maken 450 kachels voor slachtoffers aardbeving Turkije

Tijdens de afronding van de actie voor Oekraïne zagen we in Turkije en Syrië de vreselijke aardbevingen. Vanuit de Serviceorganisatie In-Made is gekeken of er hulpgoederen geleverd konden worden vanuit het standaard assortiment, maar al snel bleek dat het maken en leveren van kachels die eerder naar Oekraïne zijn gestuurd het meest haalbaar is.

Kachels voor Turkije
Beeld: ©DJI

De hele operatie is een gezamenlijke actie van onze metaalbedrijven in samenwerking met diverse bedrijven die een waardevolle bijdrage leveren zoals het leveren van gratis staal. Naar verwachting komen de eerste materialen volgende week binnen bij onze productielocaties en kunnen de gedetineerden daarna snel aan de slag. Voor hen is dit wederom een mooie opdracht om aan te werken: zowel een goed doel alsook waardevolle werkervaring. Iedere kachel brengt een gedetineerde lasser dichter bij een geslaagde re-integratie.

De levering  van de kachels vindt plaats door een Turkse hulporganisatie; het bleek helaas niet mogelijk om kachels naar Syrië te sturen.