Justitieel Complex Zeist is een feit

Vanaf maandag 3 april 2023 gaat Detentiecentrum Zeist zelfstandig verder als Justitieel Complex (JC) Zeist. Een nieuwe organisatie betekent ook een nieuwe directie. André Aarntzen is per 1 april aangetreden als vestigingsdirecteur. 

JC Zeist
Beeld: ©DJI / DJI

Een terugblik
In januari 2019 werd Detentiecentrum Zeist onderdeel van Detentiecentrum Rotterdam. De locatie DC Zeist had capaciteit voor vreemdelingbewaring en de Gesloten Gezinsvoorziening (GGv).  Vanaf januari 2020 is de capaciteit van DC Zeist in samenwerking met PI Nieuwegein uitgebreid met capaciteit voor HvB, gevangenis, arrestanten, ISD en EZV. In deze periode is geleidelijk aan de wens ontstaan om beide locaties weer te ‘ontvlechten’ en als zelfstandige locaties door te laten gaan. In augustus vorig jaar heeft de Divisie GW/VB besloten om dit proces in gang te zetten.

JC Zeist in een notendop
Divisiedirecteur Monique Schippers zegt: “JC Zeist is een volwaardige aanvulling op het totale aanbod van GW-locaties met plaats voor zowel vreemdelingbewaring -met de GGv-, maar ook HvB, gevangenis, EZV, arrestanten en ISD.” In JC Zeist is ook het Meetingpoint gevestigd; de vergaderlocatie voor netwerken, productief samenwerken en vergaderen.