Divisiedirecteur Monique Schippers wordt algemeen directeur Raad voor de Kinderbescherming

Monique Schippers wordt met ingang van 9 oktober aanstaande benoemd als algemeen directeur Raad voor de Kinderbescherming bij het ministerie van Justitie en Veiligheid.

Monique Schippers
Beeld: ©DJI

Monique Schippers is sinds 2016 in verschillende functies werkzaam bij DJI, waarvan de laatste jaren als divisiedirecteur Gevangeniswezen en Vreemdelingenbewaring. Zij is daarnaast lid van de Bestuursraad van DJI. Eerder was zij bij DJI werkzaam als plaatsvervangend divisiedirecteur en als sectordirecteur Directie Bijzondere Voorzieningen.

Monique: “DJI is een prachtige organisatie waar ik ruim 9 jaar hard en met veel plezier heb gewerkt. Ik heb me altijd verbonden gevoeld met onze medewerkers die elke dag opnieuw gaan voor onze taak en voor de gedetineerden die aan ons zijn toevertrouwd. Ik ga DJI missen. Tegelijk vind ik het eervol dat ik algemeen directeur word bij de Raad van de Kinderbescherming. Ook dat is een organisatie met een impactvolle opgave, waarvan er maar één in Nederland bestaat, en ook daar ga ik met overgave werken voor waarden die het beschermen waard zijn.”

Directeur-generaal Wim Saris: “Monique heeft de afgelopen jaren op inspirerende wijze leiding gegeven aan de divisie Gevangeniswezen en Vreemdelingenbewaring. Onder haar leiding zijn forse stappen op het gebied van detentie en re-integratie gerealiseerd en de aanpak tegen voortgezet crimineel handelen in detentie is fors geïntensiveerd. We gaan een heel fijne collega missen. Maar we gunnen Monique en de Raad deze benoeming van harte.”