DJIzien zomer 2023 verschenen

De nieuwe DJIzien is verschenen. Hierin lees je over uiteenlopende ontwikkelingen bij DJI en zijn ketenpartners. De nieuwe DJIzien biedt weer meer dan genoeg leer- en leesvoer. Een greep uit de artikelen. Deel ook gerust in je netwerk!

DJIzien cover
Beeld: ©DJI

Mee met de LBB

De Landelijke Bijzondere Bijstandseenheid (LBB) van DV&O is met recht 'bijzonder' te noemen. Veel van hun werkzaamheden spelen zich af buiten het oog van collega’s, laat staan de buitenwereld. Zoals een spitactie binnen een penitentiaire inrichting.

Om te laten zien hoe zo’n zoeking op een gevangenisvleugel in zijn werk gaat, mochten we mee(kijken) met zo’n ‘geheime missie’ binnen PI Leeuwarden.

Stand van de uitvoering

Directeur-generaal Wim Saris van DJI is er duidelijk over: de nieuwe Stand van de Uitvoering, die vorige maand naar de Tweede Kamer werd gestuurd, moet je niet zien als een opsomming van knelpunten. ‘Maar de rapportage geeft wel een goed beeld van het werk dat wij als DJI samen met onze ketenpartners te verzetten hebben. Het rapport heeft wat mij betreft een hoog agenderend gehalte.’

Een jongere weer op weg helpen

‘Wat wij nodig hebben, is de samenwerking met partners van buiten. Dat als een jongen wil gaan voetballen, dat er een club is die hem wil hebben. Een rijschool die met hem aan de slag wil, of een werkgever die hem een kans geeft.’ Aan het woord zijn Eefke en Richard, individueel trajectbegeleiders in RJJI Den Hey-Acker in Breda. Hun doel: dat jongeren na een verblijf in de jeugdinrichting zo goed mogelijk hun leven buiten kunnen oppakken.

Ook lees je nog een artikel over een langlopend gedetineerdenonderzoek van Universiteit Leiden, een reportage vanuit de Langdurig Forensische Psychiatrische Zorg (LFPZ) en over de vele vrijwilligers die actief zijn voor DJI. Tot slot ook een column van algemeen directeur Johan Bac van Reclassering Nederland over het 200-jarig jubileum.

Wil je je gratis abonneren op DJIzien? Dat kan! Stuur een mailtje naar djizien@dji.minjus.nl.