DJIzien najaar 2023 verschenen

De nieuwe DJIzien is verschenen. Hierin lees je over uiteenlopende ontwikkelingen bij DJI en zijn ketenpartners. De nieuwe DJIzien biedt weer meer dan genoeg leer- en leesvoer. Een greep uit de artikelen.

DJIzien cover
Beeld: ©DJI

Beveiligd vervoer op internationaal grondgebied

Beveiligd Vervoer Internationale Strafhoven (BVIS) is een onderbelichte, maar belangrijke taak van de Dienst Vervoer en Ondersteuning (DV&O). BVIS verzorgt het vervoer van verdachten van oorlogsmisdaden naar de behandeling van hun rechtszaak in een van de Haagse tribunalen. Die taak wordt met de grootste zorg uitgevoerd en houdt in dat per verdachte een team van tussen de 5 en 9 teamleden betrokken is.

Roerige tijden in PI Nieuwersluis

Een stevig Inspectierapport, een ingrijpende documentaire over (seksueel) grensoverschrijdend gedrag, aangiftes tegen medewerkers en ontslag op staande voet: PI Nieuwersluis had een pittig jaar. Nu de storm een beetje gaat liggen, is het tijd om met vestigingsdirecteur Francesca Salamone terug te blikken op die roerige tijd, en om stil te staan bij de maatregelen die genomen zijn om de benodigde verandering in de vrouwengevangenis in gang te zetten.

‘Iemand gaat niet zomaar op verlof’

‘Tbs’er ontsnapt aan begeleider tijdens verlof’. Regelmatig lees je dit soort koppen in de krant. Ze wekken de indruk dat onze mensen niet goed opletten en dat het justitiabelen wel heel gemakkelijk wordt gemaakt om de benen te nemen. Dat er een hele zorgvuldige afweging achter íeder verlof zit, dat weten veel mensen niet. En ook dat het ondanks alle maatregelen weleens fout kan gaan. ‘Het kan in een flits gebeurd zijn’, vertellen twee verlofbegeleiders.

Ook lees je nog een artikel over de forensische zorg. Deze sector is flink in beweging. Hyacinthe van Bussel en Wouter Boogaard vertellen erover. Daarnaast een verhaal over psychiatrisch gedetineerden die een hoog risico vormen en een verhaal over Expertisecentrum K I N D, dat zich inzet voor kinderen met een ouder in detentie. En een column van Mariëtte Hamer, Regeringscommissaris seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Wil je je gratis abonneren op DJIzien? Dat kan! Stuur een mailtje naar djizien@dji.minjus.nl.