Award Beste Overheidsinnovatie 2023 voor JC Zaanstad en Zuivere Koffie!

JC Zaanstad, de koffiebranderij Zuivere Koffie en de bakkerij hebben de award gewonnen voor Beste Overheidsinnovatie van het Jaar 2023. De uitreiking vond plaats op 28 november in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. Voorafgaand aan de uitreiking was er een voorselectie op 29 augustus, een 6 minuten durende pitch op 22 september en een werkbezoek in JC Zaanstad aan de koffiebranderij en bakkerij op 11 oktober.

Logo beste overheidsinnovatie
Beeld: ©DJI / DJI

Het is volgens de jury, onder leiding van burgemeester Jan van Zanen van Den Haag, ongelooflijk om te zien wat er wordt gedaan bij Zuivere Koffie. De juryleden waren zeer onder de indruk van het hartverwarmende bezoek aan de koffiebranderij en bakkerij in het Justitieel Complex Zaanstad en ontmoette er tal van bevlogen en betrokken collega’s en gedetineerden. De jury sprak tijdens de uitreiking over een sociale innovatie bij uitstek die steun geeft en perspectief biedt aan gedetineerden en ex-gedetineerden. Er zit een duidelijke business case achter en de innovatie is financieel rendabel. De jury vindt het mooi om te zien dat DJI het heeft aangedurfd om een project als dit op te zetten, vooral in een wereld waar dit niet makkelijk is. De overheidsinnovatie award is een erkenning voor dit bijzondere re-integratietraject, waar dagelijks met veel passie aan wordt gewerkt.

Vanaf 2021 organiseert de Vereniging voor OverheidsManagement (VOM) de Verkiezing Beste Overheidsinnovatie van het Jaar. Deze verkiezing zal jaarlijks afwisselend worden georganiseerd met de Verkiezing Beste Overheidsorganisatie van het Jaar. In samenwerking met het Netwerk van Publieke Dienstverleners (NPD) en verschillende partners wordt gezocht naar de meest toonaangevende innovaties binnen alle lagen van de overheid. De verkiezing heeft tot doel kennis uit te wisselen en ter inspiratie te dienen voor overheidsorganisaties en overheidsmedewerkers.

Lees hier meer of de Overheidsawards | en over Zuivere Koffie: Zuivere Koffie | onze missie en duurzame impact - Zuivere Koffie