Eerste boom geplant bij Justitieel Complex (JC) Vlissingen

Op maandag 29 januari is tijdens een ceremonie de eerste boom geplant op de locatie van JC Vlissingen.

Beeld: ©DJI / DJI

Het aanleggen van de “groene kraag” is de eerste zichtbare en tastbare activiteit op de locatie. Alle betrokken partijen waren bij deze mooie mijlpaal aanwezig, waaronder Divisiedirecteur GW/VB Jannine van den Berg. Een speciale rol was weggelegd voor de kinderen van het aangelegen dorp Ritthem. Zij mochten de eerste boom planten naast het al eerder geplaatste bouwbord.  

Beeld: ©DJI / DJI

Het planten van de eerste boom van de groene kraag is het startsein voor het aanleggen van de gehele groene kraag rondom JC Vlissingen. Door de onvoorziene weersomstandigheden in de afgelopen weken vinden de geplande grondwerkzaamheden later dit jaar plaats. Het aanleggen van de groene kraag kan hierdoor ook pas later van start gaan, namelijk in het najaar van 2024. De boom die tijdens de ceremonie is geplant staat symbool voor de realisatie van de groene kraag in 2024.

Rijkswaterstaat draagt bij aan de aanplant van het groen vanuit hun herplantplicht. Op die manier worden twee opgaven aan elkaar gekoppeld en een mooi resultaat bereikt in de gezamenlijke klimaatdoelstelling.