Patiënt overleden FPC Oostvaarderskliniek

Een patiënt in FPC De Oostvaarderskliniek is op woensdag 1 mei overleden in de kliniek. Het gaat om een niet-natuurlijke dood met vermoeden van middelengebruik. Naar de toedracht van zijn dood vindt daarom nader onderzoek plaats. De kliniek staat in contact met de nabestaanden.

Voorkant kliniek
Beeld: ©DJI / DJI

Algemeen directeur Elles Tillema-van Loo: “We zijn geschrokken en bedroefd om dit plotselinge verlies van een van onze patiënten. Allereerst is dit vreselijk voor de nabestaanden. Voor onze medewerkers, die dagelijks met patiënten werken aan hun herstel, komt dit hard aan. Naast de gebruikelijke onderzoeksprocedures hebben we daarom ook direct nazorg geboden aan onze collega’s en patiënten.”

Onderzoek en meldingen
De kliniek heeft direct onderzoek ingesteld naar dit incident. Daarnaast is melding gemaakt bij de Inspectie Justitie en Veiligheid en de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd.