Aflevering 3 van de podcastserie ‘De Uitvoering’

Krijg een uniek kijkje achter de schermen bij DJI en andere onderdelen van Justitie en Veiligheid. Aflevering 3 gaat over DJI.

Milou Brand
Beeld: ©Milou Brand

“Vrouw krijgt geen financiële ondersteuning na scheiding” of “Kind gaat naar de gevangenis omdat er geen andere optie is”. Krantenkoppen die suggereren dat de overheid overhaaste of oneerlijke beslissingen neemt. Maar vaak laten ze slechts het topje van de ijsberg zien. Wat zit er werkelijk achter deze beslissingen?

In de vijfdelige podcastserie ​​'De Uitvoering' verkent presentatrice Milou Brand de wereld van vijf uitvoeringsorganisaties van het ministerie van Justitie en Veiligheid, waaronder DJI. Luisteraars krijgen een exclusief inkijkje en horen over de uitdagingen en morele dilemma's waar deze organisaties mee te maken hebben.

Aflevering 3 – Als zorg na de straf ontbreekt

De derde aflevering van de serie gaat over DJI. In deze aflevering hoort de luisteraar over Elias. Hij komt in een penitentiair psychiatrisch centrum nadat hij een delict pleegt. Door zijn psychotische toestand kan hij niet naar de reguliere gevangenis. Helaas is Elias geen uitzondering. DJI ziet meer en meer mensen met complexe zorgvragen in de gevangenis komen. Wat betekent dat voor zorg en veiligheid? En hoe gaat DJI met deze toename om? DJI collega’s Sabine en Cas en directeur-generaal Straffen en Beschermen Eric Bezem vertellen de luisteraar wat er gebeurt als zorg voor en na de straf ontbreekt.

Scan hieronder de QR-code en beluister de podcast 'De Uitvoering' via je favoriete podcastapp.

podacast banner met QR code
Beeld: ©DJI