Werken bij DJI

Karin, vestigingsdirecteur bij een penitentiaire inrichting, neemt u mee over wat het werken bij DJI precies inhoudt.

 

Werken bij DJI

Hi, ik ben Karin en ik ben vestigingsdirecteur bij DJI.
Ik heb een heel boeiende baan want ik draag de verantwoordelijkheid voor medewerkers en gedetineerden op het gebied van veiligheid en welzijn.
DJI heeft verschillende locaties verspreid over het hele land.
Waarom werken bij DJI zo leuk is ga ik jullie vertellen in de komende vlog.
We zijn hier op de afdeling waar de gedetineerden binnenkomen, hier werken onze complexbeveiligers. Een heel belangrijke baan binnen het gevangeniswezen omdat je als complexbeveiliger belast bent met de veiligheid in en om het gebouw. Dat dat hard nodig is kun je hier wel zien, dit is wat we door de jaren heen verzameld hebben.
Nu lopen we langs de werkzalen, hier heb je bijvoorbeeld de houtwerkzaal en als we hier de hoek om gaan dan komen we op een productiewerkzaal. Hier werken onze justitiabelen aan hun arbeidsproces. Dit betekend dat ze, gedurende hun detentie, kunnen bijscholen op het gebied van arbeid. Zo kunnen ze ook bijvoorbeeld certificaten halen die hen kunnen helpen om een normale terugkeer binnen het arbeidsproces te realiseren. De arbeidsmedewerkers spelen hier een belangrijke rol in.
We lopen nu naar de afdeling medische dienst. Dit is een afdeling binnen de gevangenis waar onze bewoners terecht kunnen voor de geestelijke en de lichamelijke zorg. Binnen de afdeling medische dienst werken niet alleen verpleegkundigen, zoals u daar ziet, maar ook nog psychologen, psychiaters en tandartsen.
Dit zijn onze PIW’ers de penitentiair inrichtingswerkers. Een ontzettend toffe baan binnen onze organisatie, want je bent iedere dag bezig met gedetineerden. Je helpt ze in hun woon- en leefsituatie in de gevangenis maar ook daarna, want je helpt ze bij hun re-integratie activiteiten, om zodoende hen te helpen voorkomen dat ze ooit terug keren in de gevangenis.
Wij zijn op zoek naar enthousiaste en fitte medewerkers. Heb jij zin om te werken in een dynamische werkomgeving dan ben jij degene die wij zoeken binnen DJI.
Voor actuele vacatures van groepsleider tot aan PIW’er van sociotherapeut tot aan medewerker vreemdelingenzaken kijk op onze site. Wie weet zie ik jullie op een van onze landelijke wervingsdagen.