Digitaal magazine DJIzien

In het digitale magazine DJIzien vind je uiteenlopende verhalen over het werk van Dienst Justitiële Inrichtingen.

Ga naar het laatste nummer van DJIZien: #27, februari 2022

Lees bijvoorbeeld het verhaal over de nieuw te bouwen hoogbeveiligde inrichting en zittingslocatie in Vlissingen. Veel organisaties trekken samen op om in Zeeland iets heel bijzonders neer te zetten. De projectleider van DJI en de wethouder van Vlissingen vertellen erover.

Ook bijzonder is de reportage vanuit de kleinste gevangenis van Nederland: de militaire penitentiaire inrichting in Stroe. Hier is plaats voor dertien gedetineerden. Plaatsvervangend vestigingsdirecteur Willem Gorter vertelt over de bijzondere positie van de PI, die een brug slaat tussen defensie en justitie.

Een mooi artikel ook over de zogenoemde prepassantenafdeling. Hier worden gedetineerden met tbs-oplegging klaargestoomd voor hun verblijf in een tbs-kliniek. ‘Het draagt bij aan een snellere gewenning en hopelijk uiteindelijk kortere behandelduur’, aldus GZ-psycholoog en behandelcoördinator Mariska van de Rijdt.

Ook staan er verhalen in over het onderzoek dat standaard plaatsvindt na elk overlijden in detentie, over het tienjarig bestaan van de Top600-afdeling voor veelplegers in Amsterdam en een column over vakmanschap in de forensische zorg.

Vorige uitgaven

Lees ook de vorige uitgaven van DJIzien.

Abonneren?

Wil je een abonnement op DJIzien? Stuur een mail naar djizien@dji.minjus.nl en krijg een alert elke keer dat DJIzien verschijnt.