Digitaal magazine DJIzien

In het digitale magazine DJIzien vind je uiteenlopende verhalen over het werk van Dienst Justitiële Inrichtingen.

Ga naar het laatste nummer van DJIZien: #29, november 2022.

In deze editie vind je weer uiteenlopende verhalen over het werk van Dienst Justitiële Inrichtingen.

Roerige tijden in de RJJI
Zo is er een artikel over de vele heftige incidenten het afgelopen jaar in de Rijks Justitiële Inrichtingen. Algemeen directeur Hariët Pinkster en behandeldirecteur Corinne Peeters vertellen over de impact van deze incidenten en de manier waarop de professionals in de inrichtingen ermee omgaan.

Ruilen van baan
Gino Tibboel is vestigingsdirecteur van PI Leeuwarden en Mariëlle Verberk is regiodirecteur Midden-Noord bij Reclassering Nederland. Althans, dat zijn ze meestal. Eerder dit jaar ruilden de twee een week van baan. En dat leverde mooie nieuwe inzichten, enerverende ervaringen en soms grappige situaties op. Ze blikken terug.

En verder
Ook vind je in deze DJIzien een interview met de nieuwe directeur-generaal Wim Saris over zijn kennismakingsperiode bij DJI en de ambities die hij heeft voor de organisatie. Veiligheid is een van zijn speerpunten. Daarnaast vind je ook nog een reportage over het voetbaltoernooi van Werk via Sport, dat gedetineerden helpt bij een goede terugkeer in de samenleving. Tevens bevat deze DJIzien een verhaal over de nieuwe serviceorganisatie van DJI, waarin arbeid in detentie naar een nog professioneler niveau wordt getild. Ook vertellen in een interview twee DJI-collega’s over het succes van familietherapie in de jeugdinrichting. Hierbij wordt het hele gezin betrokken bij de behandeling van een ingesloten jongere. Tot slot een een column van Ronald Damhof, de Chief Data Officer van ministerie van J&V, over dataveiligheid.

Vorige uitgaven

Lees ook de vorige uitgaven van DJIzien.

Abonneren?

Wil je een abonnement op DJIzien? Stuur een mail naar djizien@dji.minjus.nl en krijg een alert elke keer dat DJIzien verschijnt.