Medewerker PI Rotterdam gewond door agressie gedetineerde

Woensdagmiddag 17 februari heeft een gedetineerde van de Terroristenafdeling (TA) een medewerker van de penitentiaire inrichting Rotterdam, locatie De Schie gestoken.

PI Rotterdam, de Schie
Beeld: ©DJI

Het incident gebeurde met een vermoedelijk zelf gefabriceerd voorwerp uit zijn cel. De medewerker is gewond geraakt en voor behandeling naar het ziekenhuis gegaan. De gedetineerde is daarna in een strafcel geplaatst. De PI heeft aangifte gedaan en het onderzoek loopt. De directie en leidinggevende houden contact met betrokken medewerker.

Terroristenafdeling

Er zijn binnen het Nederlandse gevangeniswezen drie inrichtingen met een terroristenafdeling. Dit zijn PI Rotterdam, PI Vught en PI Zwolle. De afdelingen zijn klein, overzichtelijk, afgescheiden van andere afdelingen. De begeleiding is intensiever dan op reguliere afdelingen en er zijn meer veiligheidsvoorschriften. Op de TA in De Schie is plek voor 14 plekken. Voor meer informatie zie de pagina 'Terroristenafdeling (TA)'.

Hoe om te gaan met agressie en geweld

Agressie en geweld tegen medewerkers wordt niet getolereerd. Vragen over hoe om te gaan met agressie en geweld? Lees meer op de pagina 'Agressie en geweld'.