Medewerker gewond bij incident PI Vught

Bij een incident in het Penitentiair Psychiatrisch Centrum (PPC) in de PI Vught is afgelopen zondag een medewerker gewond geraakt.

PI Vught 1

Een justitiabele gaf een medewerker die met hem in gesprek was zonder enige aanleiding een vuistslag in het gezicht. De medewerker heeft bij dit incident een flinke wond aan het voorhoofd opgelopen. Deze is meteen verzorgd door een verpleegkundige van de medische dienst. Daarna is de medewerker voor behandeling naar het ziekenhuis geweest. De medewerker is inmiddels weer thuis.

De directie en leidinggevende houden contact met de betrokken medewerker. Er is opvang en nazorg geregeld voor het team dat aanwezig was bij dit incident. De justitiabele verblijft naar aanleiding van dit incident in een isoleercel. Er wordt aangifte gedaan van dit incident bij de politie.

Aanvullende informatie over hoe om te gaan met agressie op de werkvloer is beschikbaar op de pagina Agressie en geweld.