Bereid je voor op de Fysieke Vaardigheidstoets

De Fysieke Vaardigheids Toets (FVT) bestaat uit een parcours dat (snel) lopend moet worden afgelegd. Op dit parcours moeten enkele activiteiten worden uitgevoerd zoals: traplopen, kast- en bankspringen, kar duwen en trekken en zware ballen verplaatsen. Aan het einde van de toets moet er ook nog een pop met de juiste greep verplaatst worden.

Voorbereiding op de FVT

Trainen voor de FVT kan zowel thuis als op de sportschool of in een gymzaal. Alle oefeningen zijn in documenten te vinden op deze pagina onder 'Thuis oefenen' en 'Trainen in de sportschool'. Ook is het parcours per onderdeel te zien op de onderstaande video's.

Oefeningen van de fysieke vaardigheidstoets

Start

(In een gymzaal stapt een man op een timertoets naast een pylonnetje en begint te rennen. Een andere man houdt een stopwatch vast. Het beeld wordt zwart.)

EEN PIEP

Banken

(Een man rent over een gymkast heen en springt daarna over twee Zweedse banken.)

Kast

(Een man in sportkleding rent naar een kar in een gymzaal toe. Hij trekt de kar achteruit, laat hem even later weer los en springt over een gymkast heen. Daarna wordt het beeld zwart.)

Medicineballen

(In een gymzaal rent een man naar drie bruine leren medicineballen toe. Hij tilt er een op en legt hem op een mat. Met de twee andere ballen doet hij hetzelfde. Dan pakt hij de ballen een voor een weer op en legt ze op een andere mat neer. Als alle ballen op de mat liggen, rent de man weg en wordt het beeld zwart.)

ZWAAR GEADEM

Kar trekken en duwen

(In een gymzaal duwt een man een kar voor zich uit waar onder andere 'Fysieke Vaardigheid' op staat. Na een tijdje laat hij de kar los en rent alleen verder.)

Pop verslepen

(In een gymzaal legt een man een bruine leren bal op een mat neer. Daarna sleept hij een zware pop over de groene vloer. Als hij de pop weer heeft neergelegd, rent hij tussen twee pylonnetjes door en steekt z'n beide armen in de lucht. Het beeld wordt langzaam zwart.)