KVJJ Den Haag en KVJJ Rijnmond van start

Aan het einde van de zomer kunnen jongeren in de regio Rijnmond en Den Haag hun preventieve hechtenis of detentie doorbrengen in een Kleinschalige Voorziening Justitiële Jeugd (KVJJ). Dan starten twee nieuwe locaties waar jongeren buiten de deur naar school en werk gaan. 

Illustratie plaatsing in KVJJ
Beeld: ©Ronald van der Heide

Rijnmond

Jeugdzorgorganisatie Timon is de aanbieder van de KVJJ Rijnmond en heeft een pand op het oog in de gemeente Krimpen aan den IJssel. Begin augustus komt er duidelijkheid over de vergunningsaanvraag voor bestemmingsplanwijziging. Projectleider Hieke Visser: ‘De locatie  in Krimpen aan de IJssel is zeer geschikt voor de KVJJ, midden in een woonwijk en dichtbij openbaar vervoer. In totaal komt er plaats voor 8 jongeren. Vanaf medio augustus / begin september willen we plaats bieden voor 4 jongeren in een tijdelijke locatie. Dit omdat de vergunningsaanvraag nog loopt en er nog verbouwd moet worden in het pand.’
 

Veluweplein, Den Haag

De KVJJ Den Haag is een samenwerking tussen Leger des Heils Den Haag en Familysupporters. De veiligheidsdriehoek is akkoord met de vestiging van de KVJJ aan het Veluweplein in de wijk Transvaal (Den Haag). Projectleider Bert Koetze: ‘Een markant monument dat al geruime tijd leeg staat. We zijn druk bezig met de verbouwingen. En vanaf medio augustus / begin september is er plaats voor 2 jongeren. Dat breiden we in de maanden daarna uit tot 8 plaatsen.’
 

Bestaande zorg en dagbesteding gaan door

In een KVJJ worden jongeren dicht bij hun eigen netwerk worden geplaatst, zodat bestaande zorg en dagbesteding zoveel als mogelijk kan doorgaan tijdens het verblijf. Er zijn ook KVJJ’s in Amsterdam, Groningen en Cadier en Keer.