KVJJ Rijnmond officieel geopend

Donderdagmiddag 30 juni is de Kleinschalige Voorziening Justitiële Jeugd (KVJJ) Rijnmond op feestelijke wijze officieel geopend. “Samen met alle netwerkpartners, de overheid, gemeente, het gezin, onze omwonende vrijwilligers, het netwerk en natuurlijk de jongere zelf helpen we hem of haar het leven weer op de rit te krijgen; om onderdeel te zijn van de samenleving”, zei Hannie Olij, bestuurder van Timon (uitvoerder van KVJJ Rijnmond) in haar openingsspeech.

Hannie Olij (bestuurder Timon) en Bart van Els (plv. divisiedirecteur Forensische Zorg/Justitiële Jeugdinrichtingen) onthullen een kunstwerk bij de opening van KVJJ Rijnmond.

Ook Bart van Els, plv. divisiedirecteur Forensische Zorg/Justitiële Jeugdinrichtingen, benadrukte het ‘samen optrekken’ en het belang van meer maatwerk op het gebied van vrijheidsbeneming voor jongeren.

De KVJJ Rijnmond is een van de 5 KVJJ’s in Nederland en ging vorige zomer van start. In de laagbeveiligde voorziening kunnen preventief gehechte jongeren, jongeren met een jeugddetentie en jongeren met een PIJ-maatregel (in de eindfase) geplaatst worden. Ze verblijven er dicht bij hun leefomgeving. Zo kunnen de jongeren het contact met hun familie, vrienden en netwerk in stand houden. En blijven positieve elementen in hun leven doorgaan, zoals school, werk en vrije tijd; evenals al ingezette hulp en ondersteuning.